Ο Οργανισμός Ρομποτικής & Επιστήμης (WRO Hellas), το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, διοργανώνουν τον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κρήτης. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να φερει σε επαφή τους μαθητές με τον κόσμο της ρομποτικής. Οι συμμετέχοντες θα διασκεδάσουν μαθαίνοντας με τα ρομπότ, καθώς σαν μικροί επιστήμονες-εξερευνητές οργανωμένοι σε ομάδες θα αναλάβουν στόχους-προκλήσεις «παίζοντας» με τους κύβους της LEGO. Μέσα από τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό οι μαθητές γνωρίζουν το θαυμαστό κόσμο της τεχνολογίας, ανακαλύπτουν τους τρόπους με τους οποίους εφαρμόζεται στην καθημερινή ζωή και τους δίνεται η δυνατότητα να κατασκευάσουν οι ίδιοι τα δικούς τους ρομπότ.

Τι είναι η εκπαιδευτική ρομποτική και πως υλοποιείται

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που πραγματοποιείται με την ενεργή συμμετοχή των μαθητών οι οποίοι δουλεύουν σε ομάδες χρησιμοποιώντας ένα εκπαιδευτικό πακέτο που περιέχει επεξεργαστή (μυαλό), αισθητήρες (αισθήσεις) ως εισόδους της κατασκευής, κινητήρες ως εξόδους και δομικά στοιχεία για την ολοκλήρωση της κατασκευής. Στη συνέχεια προγραμματίζουν την κατασκευή τους (ρομπότ) σε μια απλή γλώσσα προγραμματισμού -ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές- ώστε να πραγματοποιήσει μια συγκεκριμένη ενέργεια. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν, να προγραμματίσουν και να επιβεβαιώσουν άμεσα τα αποτελέσματα τους ενώ παράλληλα έχουν δουλέψει συλλογικά έχοντας ο καθένας τον ρόλο του μέσα στην ομάδα. Με τη συμμετοχή τους οι μαθητές στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό καθώς και στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής έχουν τη δυνατότητα σε Ελληνικό αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο να έλθουν σε επαφή με εκατοντάδες παιδιά από όλο τον κόσμο.

Σε ποιους απευθύνεται

  • Σε γονείς που διακρίνουν στο παιδί τους (10- 17 ετών) μια ιδιαίτερη κλίση στα θέματα τεχνολογίας και πληροφορικής αλλά δεν μπορούν να του δώσουν οι ίδιοι τις κατάλληλες κατευθύνσεις για να εκπαιδευτεί.

  • Σε μαθητές που λαχταρούν να γνωρίσουν το θαυμαστό κόσμο της τεχνολογίας, που έχουν την περιέργεια να ανακαλύψουν τους τρόπους με τους οποίους εφαρμόζεται η τεχνολογία και οι αυτοματισμοί στην καθημερινή τους ζωή και που θέλουν να δημιουργήσουν και οι ίδιο τους δικούς τους «έξυπνους» αυτοματισμούς και ρομπότ.

  • Σε σχολεία που θέλουν να εντάξουν στις εξωσχολικές δραστηριότητες τους καινοτόμα προγράμματα που σαν στόχο δεν θα έχουν μόνο την ψυχαγωγία των μαθητών τους αλλά και τη δημιουργική μάθηση σε εκπαιδευτικούς τομείς που το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου δεν εμβαθύνει.

  • Σε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Για τον W.R.O™  Hellas

Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™  Hellas είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριο σκοπό την ανάπτυξη εφαρμογών των  φυσικών επιστημών και των Τεχνοογιών Πληροφορικής κι Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ιδιαίτερα μεθόδων και εφαρμογών αυτοματισμών και ρομποτικής στην εκπαίδευση και στην κοινωνία ευρύτερα.  Έχοντας ως φιλοδοξία να καταστήσει καταρχήν ενήμερους αλλά κυρίως ενεργούς όλους τους πολίτες της ελληνικής κοινωνίας  σε θέματα τεχνολογίας και ρομποτικής, ο WRO™ Hellas λειτουργεί  με  όραμα την  τεχνολογική καινοτομία και γι αυτό δίνει έμφαση στην εκπαίδευση των νέων.

Ο οργανισμός  WRO™  (World Robot Olympiad) είναι ένα παγκόσμιο trademark, με κορυφαία δράση του – εκτός όλων των άλλων-  τη διοργάνωση της παγκόσμιας ολυμπιάδας εκπαιδευτικής ρομποτικής (www.wroboto.org). Το 2015 θα γίνει στην Ντόχα (Κατάρ) από 6 έως τις 8 Νοεμβρίου.

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.